ActiVite

Thuisbegeleider

Betekenisvol zijn voor mensen die door omstandigheden extra ondersteuning nodig hebben. Vanuit rust en ruimte cliënten begeleiden naar meer orde in hun leven en waar nodig helpen naar aanvullende hulp. Dat is het mooie van thuisbegeleider zijn: mensen stap voor stap weer de regie over hun leven teruggeven.

Thuisbegeleider 
24 - 32 uur per week 
Leiden, Duin- en Bollenstreek en Nieuwkoop

Thuisbegeleider, de tijdelijke rots in de branding

Sta jij stevig in je schoenen en hou jij van enerverend werk waarin je unieke mensen ontmoet? Dan zou dit zomaar jouw baan kunnen zijn! Als thuisbegeleider begeleid je namelijk cliënten met uiteenlopende problematiek. Denk aan mensen met dementie, gezinnen waar het niet lekker loopt of mensen met psychische problemen, een verslaving of een verstandelijke beperking. Stuk voor stuk unieke cliënten bij wie jij thuis komt en bekijkt hoe het komt dat bepaalde dingen moeilijk gaan. Dan ga je op zoek: waar zit bij iemand het ‘knopje’ waarmee je iemand met zachte hand kunt aanzetten tot ander gedrag? Bij elk klein stapje in die richting sta jij naast je cliënt. Je adviseert, geeft praktische tips en bevordert de zelfredzaamheid. Waar nodig begeleid je jouw cliënt naar gespecialiseerde hulpverlenende instanties, zoals de schuldhulpverlening of psychische hulp. Vaak is er sprake van meervoudige problematiek. Daarom onderhoud je ook contact met ketenpartners zoals GGZ, JGT, huisartsen en Sociale Wijkteams. Dit is een boeiende baan waarbij je vaak begint als iemands rots in de branding. Geleidelijk aan probeer je jezelf overbodig te maken. Zodanig dat jouw cliënt weer stabiliteit en structuur in zijn of haar leven en/of gezin heeft en op eigen kracht verder kan!

Wij zorgen goed voor jou!

Bij ActiVite sta jij als medewerker op 1. Wij zorgen voor werk dat past bij jou en bij jouw wensen. Dat betekent dat we in overleg met jou bepalen hoeveel uur je wilt werken en op welke dagen. Daarnaast zorgen we voor een fijne werkomgeving en ruimte voor groei en ontwikkeling via onze eigen ActiVite Academie.
Verder ontvang je:
• Een contract voor onbepaalde tijd tussen de 24 en 32 uur per week;
• Een bruto maandsalaris van minimaal € 2.695,33 en maximaal € 3.502,58 op basis van een 36-urige werkweek, FWG 40 conform cao VVT;
• Vakantiegeld van 8 % en 8,33% eindejaarsuitkering van je bruto jaarsalaris;
• Reiskostenvergoeding;
• Een meerkeuzesysteem voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets of het kopen van extra vakantie-uren;
• Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Herken jij jezelf?

Om dit werk te kunnen doen moet je stevig in je schoenen staan. Daarbij ben je flexibel en integer. Voor gezinnen ben jij de stabiele factor in hun niet altijd even stabiele leven.

Verder is het belangrijk dat:

• Je in het bezit bent van een diploma mbo niveau 4 (agogische richting zoals SPW, Social Work of Pedagogiek);
• Je ervaring hebt in de psychiatrie en/of in het werken met kinderen;
• Je vindingrijk bent zodat je praktische en soms ook creatieve oplossingen weet te bedenken;
• Je ervan houdt om met verschillende doelgroepen te werken;
• Je graag zelfstandig werkt, maar ook binnen het team van 20 collega’s snel je draai weet te vinden;
• Je een rijbewijs en een eigen auto hebt om naar verschillende cliënten te reizen.

Enthousiast over deze enerverende baan?

Solliciteer dan meteen via de button rechtsboven! Heb je eerst nog vragen? Neem gerust contact op met onze recruiters. Bel of stuur een berichtje naar 0623612659 of mail naar werkenbij@activite.nl.

Goed om te weten

Bij indiensttreding vragen wij om een referentie en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). De kosten hiervan worden vergoed door ActiVite.

Vacature delen via:

Referentienummer:

2024160

Regio:

  • Zuid-Holland

Sluitingsdatum:

21-07-2025

Startdatum:

29-07-2024

Locatie:

Werkgebied ActiVite

Contactpersonen:

Team Recruitment

Kantooradres:

Simon Smitweg 8 2353GA Leiderdorp